Lets print something awesome!

Introduktion till 3D-printing

  • Studiestart: Löpande
  • Studieort: Linköping och Hultsfred
  • Datum: Nästa start, Linköping 24/1 - 25/1 2019
  • Dagar: 2
  • Pris: 5900:- exkl moms
Intresseanmälan

Kontaktformulär

Upptäck fördelarna med att implementera 3D-printing på ditt företag - Den här kursen hjälper dig att komma igång med 3d-printing.

Information

3D-printing är en tillverkningsteknik med stora fördelar när du vill tillverka prototyper, producera i mindre skala eller bara vill göra verklighet av dina kreativa idéer på ett snabbt och effektivt sätt.
Den här kursen hjälper dig att komma igång med 3d-printing, du kommer efter kursen ha kunskaper om hur man ritar enklare 3d-modeller från grunden, filhantering, hur du hittar och laddar ner färdiga 3d-modeller och printar.

 

Mål
Efter genomförd kurs ska deltagarna ha kunskap om hur 3D-printing fungerar från en enklare skiss till färdig 3D-utskrift, målet är också att deltagarna ska kunna implementera tekniken på sitt företag.

Genomförande
Undervisningen kommer att varvas med teori och praktik där tyngdpunkten kommer ligga på de praktiska övningarna. Föreläsning blandas med övningar i workshop-format, du kommer både få skapa 3d-modeller i CAD-system och själv kalibrera och printa ut dina modeller.

 

Förkunskaper

God datavana är ett krav.

 

Kursinnehåll

Dag 1

Målet med dag 1 är att deltagarna ska få en grundläggande förståelse för CAD-teknik i allmänhet och hur man med hjälp av CAD skapar stabila modeller för 3D-printing.
Introduktion till 3D-teknik
o En historisk tillbakablick
o Användningsområden av CAD
o CAD-teknik och Industri 4.0
CAD-systemets GUI (grafiska gränssnitt)
o Menyer
o Kortkommandon
o Konfiguration och inställningar
Grundläggande 3D-printing
o Användningsområden av 3D-printers
o Material
o Kalibrering

o 3D-printa din första modell

o Felsökning

 

Dag 2

Målet med dag 2 är att deltagarna ska få öva på att skapa egna 3D-utskrifter från grunden, i workshopformat kommer deltagarna skapa egna miniprojekt där hela processen från idé till färdig 3D-utskrift genomförs praktiskt.

 

Hårdvara
Vi tillhandahåller all nödvändig hårdvara – datorer, 3D-printers, material och mjukvara.

Kontaktformulär